Akkuş Belediyesi

Başkan Demirci’den Dünya Engelliler Günü Mesajı

Geri

Başkan Demirci’den Dünya Engelliler Günü Mesajı

2 Aralık 2022

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmaya büyük önem verdiklerini belirten Başkan Demirci, mesajında şu ifadelere yer verdi, “Engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer bireylerle eşit ölçüde kullanılması amacıyla Birleşmiş Milletler, 3 Aralık gününü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul etmiştir. Engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırabilmek ve desteklemek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Günümüzde insana verilen değer toplumların gelişmişlik düzeyleri ile doğru orantılı olup, engelli kardeşlerimizin her türlü imkânlardan özgürce ve rahatça yararlanabilmeleri bu değerin en büyük göstergesidir. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini diri tutacak en küçük çalışmalar dahi bizim için çok önemli ve değerlidir.

Engelli vatandaşlarımızı hayatın her alanına ve sürecine dahil etmek, onları desteklemek ve teşvik etmek, ihtiyaç duydukları hizmetleri en etkin ve hızlı bir şekilde yapmak  hepimizin görevidir.  Bu anlamda bizim hedefimiz, engelleri ortadan kaldırmak için yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalarda engelli vatandaşlarımızı göz önünde bulunduruyor, yaşamlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle engelsiz bir dünya temennisiyle, engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.”