Akpınar İlk ve Ortaokulunda Çalışmalar Sürüyor

Akpınar İlk ve Ortaokulunda Çalışmalar Sürüyor

7 Eylül 2023

Akkuş’ta deprem testlerini geçemeyen okulların yıkılmasının ardından yeni okulların inşaatları tüm hızıyla devam ediyor.

Akkuş’ta deprem testlerini geçemeyen ilkokul, ortaokul ve liselerden oluşan 12 okul binası hakkında yıkım kararı alınmış ve yıkımları gerçekleştirilmişti.  Yıkılan okulların yerine yenilerinin yapılması için ilçe merkezi ve mahallelerde çalışmalar sürüyor.

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci Akpınar mahallesinde çelik konstrüksiyon sistemle inşa edilen Akpınar İlk ve Ortaokulu inşaatında incelemelerde bulundu. 24 derslikli olarak inşa edilen okulda çelik direklerin montajının devam ettiğini belirten Başkan Demirci, okulun yılsonuna kadar yapılacağını, çok programlı lisenin ise önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağını söyledi.

Başkan Demirci ilçedeki eğitim yatırımlarından dolayı önceki dönem Milli Eğitim Bakanı, ak Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer’e teşekkür etti.