Akkuş Belediyesi

Akkuş GES Bin 600 Megavat Enerji Üretti

Geri

Akkuş GES Bin 600 Megavat Enerji Üretti

4 Temmuz 2023

Akkuş Belediyesi’nin kendi enerjisini üretmek ve belediye ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kurduğu güneş enerji santrali kurulduğu günden bu yana bin 600 megavat enerji üretti.

Akkuş Belediyesi tarafından ilçenin Gökçebayır Mahallesi'nde 13 bin 500 metrekarelik alana 2 bin 376 panel kullanarak kurulan güneş enerji santrali üretime devam ediyor. Akkuş Belediyesi’nin kendi enerjisini üretmek ve belediye bütçesine katkı sağlamak amacıyla kurduğu güneş enerji santrali kurulduğu günden bu yana bin 600 megavat enerji üretirken belediye bütçesine de 5.1 milyon TL katkı sağladı.

 

Akkuş, 922 İlçe Arasında Tek

Akkuş’un yenilenebilir enerji kaynakları açısından çok zengin bir yer olduğunu belirten Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Akkuş’un Hidroelektrik Santrali (HES), Rüzgar Enerjisi santrali (RES), Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile Türkiye’deki 922 ilçe arasında tek ilçe olduğunu söyledi. Başkan Demirci, “Doğaya zarar vermeyen, doğa dostu enerji üretimi konusunda Akkuş'umuz bir merkez olacak demiştik. Hidroelektrik santrali, rüzgâr enerji santrali derken Akkuş Belediyesi olarak bizler de yenilenebilir enerjiden istifade etmek ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak amacıyla iki yıl önce güneş enerji santralimizi kurmuştuk. Aradan geçen iki yılda güneş enerji santralimiz bin 600 megavat enerji üretirken belediyemiz bütçesine de 5.1 milyon TL katkı sağladı. Böylesine güzel bir yatırımı ilçemize kazandırdığımız için mutluyuz” dedi.

Santral Sayısı Artacak

Akkuş’ta toplamda 100 megavatın üzerinde bir enerji potansiyeli oluğunu ve şuanda ilçede toplamda 55 megavat enerji üretildiğini belirten Başkan Demirci, “ Doğaya zarar vermeyen, doğa dostu enerji üretimi konusunda çalışmalar bundan sonra da devam edecek. Şuanda ilçemizde hidroelektrik, rüzgâr ve güneş enerji santrallerinden toplamda 55 megavat enerji üretiliyor. Ancak yapılacak yeni yatırımlarla bu sayının 100 megavatın üzerine çıkması planlanıyor. Bu yatırımların da hayata geçmesi ile Akkuş, Ünye, Çaybaşı ve İkizce’nin tamamının enerji ihtiyacını karşılamış olacağız” dedi.