Akkuş Belediyesi

Akkuş Belediyespor Efeler Ligi’nde

Geri

Akkuş Belediyespor Efeler Ligi’nde

7 Nisan 2023

Türkiye Voleybol 1.Liginde mücadele veren Akkuş Belediyespor, Play-Off finallerinin 2’nci maçında Milas Belediyespor’u 3-1 (20-25, 25-23, 20-24, 22-25) mağlup ederek voleybolda devlerin yarıştığı Efeler Ligi’ne çıkma başarısı gösterdi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Alpaslan Endüstri Erkekler 1'inci Ligi'nde mücadele eden Akkuş Belediyespor Erkek Voleybol Takımı, Efeler Ligi’ne yükselme başarısı gösterdi. Ankara’da oynanan final müsabakalarında Saint Joseph takımını 3-2, Milas Belediyesi’ni de 3-1 mağlup ederek Efeler Ligi’ne yükselen Akkuş Belediyespor önümüzdeki yıl Akkuş’u ve Ordu’yu Efeler Ligi’nde temsil edecek.

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Son iki sezondur Efeler Ligi'ni final maçlarında kaybetmiştik. Türkiye Voleybol Federasyonu 1'inci Lig B Grubunda Ordu’yu temsil eden Akkuş Belediyespor Erkek Voleybol Takımımız, ligi 2’nci sırada tamamlayarak 28-30 Mart tarihleri arasında Bursa’da oynanan play-off yarı final müsabakalarına katılma hakkı elde etti. Bursa'da oynadığımız 3 maçı da kazanarak adımızı finallere yazdırdık. 4-5-6 Nisan tarihleri arasında Ankara'da oynanan final müsabakalarında ilk iki maçımızı da kazanarak Efeler Ligi'ne yükselmeyi başardık. Elde ettiğimiz başarıyla Ordu spor tarihinde bir ilke imza attık. 24 bin nüfuslu bir ilçe olmamız nedeniyle her zaman ‘küçük şehrimizin büyük hikâyesini bir gün yazacağız’ demiştik. Bu hedefimize ulaştığımız için çok mutluyuz. Bizlere bu heyecanı bu gururu yaşatan takımımıza ve bizlere destek olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki sezon Efeler Ligi'nde ilçemizi ve ilimizi en şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.